TOP

Vrouw heeft gemiddeld 17 paar schoenen

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw ongeveer 17 paar schoenen in haar kast heeft staan, waarvan 3 paar vaak wordt gedragen.

Uit het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Shop Smart Magazine onder meer dan 1.000 vrouwen boven de 18, blijkt dat vrouwen gemiddeld 17 paar schoenen bezitten. Vier jaar geleden waren dat er gemiddeld  19 paar.

Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen heeft meer dan 10 paar schoenen, 13 procent bezit meer dan 30 paar. De gemiddelde vrouw koopt drie paar nieuwe schoenen per jaar en geeft ongeveer 35 euro per paar aan uit. Bijna een derde van de ondervraagden geeft meer dan 75 euro per paar uit.

Online shoppen
Vier jaar geleden kocht 14 procent van de ondervraagden weleens nieuwe schoenen online, nu is dat percentage gestegen naar 29 procent. Van de online shoppers stuurt 39 procent weleens een paar schoenen terug.

Platte schoenen
Bijna twee vijfde van de vrouwen loopt overdag het liefste op platte schoenen, 8 procent draagt overdag graag hakken van meer dan 6 centimeter. Ondanks de voorkeur voor plat schoeisel, droeg meer dan een kwart van de vrouwen overdag wel eens hakken van 10 centimeter of hoger.

Pijnlijk schoeisel
Hoewel 46 procent van de ondervraagden ooit een paar lelijke schoenen kocht voor comfort, zijn er nu meer vrouwen die pijnlijke, maar mooie schoenen dragen dan vier jaar geleden. Dat aantal steeg met 11 procent, 61 procent van de vrouwen neemt dan vaak een tweede paar schoenen mee, voor het geval de hakken te pijnlijk worden.