TOP

Crocs introduceert toning sandalen

Schoenenmerk Crocs gaat de concurrentie aan met Reebok, Asics en Skechers. Het merk lanceert voor het lente/zomerseizoen 2011 een toning sandalencollectie.

De Crocs Tone sandaal combineert het comfort van Crocs met de voordelen van hogere spieractiviteit van een klassiek sandaalprofiel. De drager van deze nieuwe Crocs sandalen traint de hele dag haar benen. De schoen is uitgerust met een innovatieve Crocs Tone zool die uit drie delen bestaat. De speciaal vormgegeven buitenzool creëert een schommeleffect terwijl je loopt waardoor de spieren worden geactiveerd en versterkt. De spierversterkende ring biedt stabiliteit en steun. En het voetbed van lichtgewicht Croslite materiaal is bovendien extra comfortabel.

Croslite
De bekende Crocs schoenen zijn gemaakt van Croslite. Dit aparte materiaal is zacht, zeer licht en wordt voluit PCCR (Propierary Closed Cell Resin) genoemd. Voordeel van PCCR is dat het schoongemaakt kan worden met water en zeep, het is antibacterieel en geurtjes voorkomt. Ook de nieuwe Crocs toning sandalencollectie is gemaakt van dit materiaal.

Omzetstijging
Na een succesvol 2010 verwacht Crocs voor het komende jaar in het eerste kwartaal een omzet te behalen van 156 miljoen euro. Dit zou een stijging van 29 procent betekenen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.