TOP

Ziengs opent een noodwinkel in Kampen

Ziengs heeft in Kampen een noodwinkel geopend. Op dinsdag 6 december werd het filiaal van de schoeneretailer aan de Oudestraat en Hofstraat door een grote uitslaande brand compleet verwoest.

Regio-manager Stefan Vogd had niet verwacht dat er op zo’n korte termijn een noodwinkel geopend kon worden. “Ik dacht we zijn het jaar begonnen met achttien filialen in de regio, het jaar gaan we uit met zeventien filialen. Maar het loopt toch anders, we eindigen het jaar weer met achttien vestigingen in deze regio”, vertelt hij in het Nieuw Kamper Dagblad.

De noodwinkel is gevestigd in een voormalig filliaal van Hans Textiel, dat sinds het voorjaar leegstond na het faillissement van de textielwinkelketen. Het winkelmeubilair komt grotendeels uit het centrale magazijn van Ziengs. De regio-manager verwacht dat de noodwinkel in Kampen zeker een jaar open blijft.

Herbouw
Burgemeester Koelewijn kan over de herbouw van het afgebrande Ziengs-pand nog niets zeggen. “De gemeente kan snelle herbouw op deze prominente plek in de binnenstad niet afdwingen. Daar is geen juridische grond voor. Maar niemand heeft er belang bij niets te doen. Wij hopen natuurlijk dat het pand in zo kort mogelijke tijd in alle glorie wordt hersteld”, aldus de burgemeester van Kampen.