TOP

Ziengs vergroot bereik met webshop

Schoenenketen Ziengs wil overal schoenen kunnen verkopen, ook in die plaatsen waar geen fysieke Ziengs winkels zijn. Daarom heeft Ziengs ervoor gekozen een webshop te lanceren.

Ziengs wil met de webshop een nieuwe groep klanten aanspreken, maar ook meer service leveren aan bestaande klanten. Via de webshop is de gehele collectie online te bestellen. Klanten kunnen er zelf voor kiezen of ze hun bestelling thuis laten bezorgen of dat ze de schoenen liever in de winkel ophalen.

Mogelijkheden
De online winkel van Ziengs is onderdeel van de nieuwe website waarop ook een vestingzoeker gebaseerd op Google Maps, een vacaturepagina en informatie over bijvoorbeeld koopzondagen te vinden zijn.  De webshop is gebouwd door retailbureau Kega en is gebouwd op e-commerce oplossing Magento. Deze oplossing is geïntegreerd met TNT en met de ERP-omgeving van Ziengs. Hierdoor moet de afhandeling van bestellingen soepeler verlopen en kan de klant direct zien wat de status van de bestelling is.

Bestellen in de winkel
Ziengs denkt er tevens aan om de webshop ook te gebruiken in de fysieke winkels, zodat de klantbestellingen efficiënter en sneller afgehandeld kunnen worden. Ook biedt dit de mogelijkheid om een gekozen paar schoenen thuis te laten bezorgen en direct af te rekenen bij de kassa.