TOP

Zijn Wörishofers de nieuwe comforttrend?

Na de Uggs, Crocs en Birkenstocks omarmt Hollywood opnieuw een comfortmerk: Wörishofers. De filmsterren Maggie Gyllenhaal en Kirsten Dunst zijn al gespot met deze comfortabele schoenen.

De Wörishofers werden zeventig jaar geleden ontwikkeld in Bad Wörishofen een klein plaatsje en kuuroord in het Duitse Beieren. Het schoeisel werd tot nu toe vooral gedragen door oudere dames met zere voeten.
Naast de Hollywood-sterren zijn ook verschillende trendy winkels in New York overstag. In de etalages worden de kurken sandaaltje in allerlei kleuren aangeboden vanaf veertig dollar per paar.

Populariteit Wörishofers stijgt
Paul Weitman van het Amerikaanse Laurevan Shoes verkoopt de Wörishofers al zesentwintig jaar, maar sinds kort is de verkoop van de sandalen gestegen met vijftig procent. “Jongere vrouwen zijn steeds meer geïnteresseerd in deze schoenen,” vertelt Weitman aan de Daily Mail. “Mijn dochter is achtentwintig en mijn vrouw is vijfenzestig, beide dragen ze Wörishofers.”

Orthopedisch schoeisel
Bij Wörishofers is functionaliteit belangrijker dan mode. De Britse podoloog Beverly Ashdown zegt in de Daily Mail dat de sandalen van het merk lijken op orthopedisch schoeisel. “Een open sandaaltje is beter voor de voeten en de natuurlijke materialen van Wörishofers zorgen ervoor dat de voet kan ademen.” De kurken zool werkt schokdempend tijdens het lopen.

Geef uw mening  
Loopt Nederland volgende zomer massaal op Wörishofers in plaats van Birkenstocks? Hieronder kunt u uw mening geven…