TOP

860 exposanten uit 44 landen op GDS

Tijdens de internationale schoenenbeurs GDS, die van 14 tot en met 16 maart 2012 in Düsseldorf plaats vindt, presenteren zo'n 860 exposanten uit 44 landen hun collecties voor najaar/winter 2012-2013.

De beurs is onderverdeeld in elf themawerelden. Naast het presenteren van schoenencollecties en modetrends, biedt GDS een platform voor het leggen van zakelijke contacten en het plaatsen van orders. “Voor GDS geldt: fashion meets business”, aldus Werner Matthias Dornscheidt, voorzitter van de directie van Messe Düsseldorf. Om inkopers te helpen de juiste beslissingen te nemen, wordt bovendien een informatief vakprogramma aangeboden. U krijgt als het ware een totaalpakket.”

Kinderschoenen
Tijdens deze editie van GDS worden meer dan 180 kinderschoenencollecties getoond. Het merendeel is te vinden in hal 7A in de themawereld Kidwalk. Speciaal voor het kinderschoenensegment is er een aanvullend vakprogramma, met onder andere op 15 maart om 10.00 uur een speciaal trendseminar van Nicoline van Enter. Ook is er dagelijks om 15.30 uur de Urban Fashion & Kids Show, waarin een aantal street- en urbanwearmerken uit hal 3 te zien zijn.

Nieuwe merken
Nieuwe merken tijdens deze editie zijn onder andere 1885 by Berkemann, Blauer, Bogs, John Galliano, Kenzo, Ecogreen, Levi’s, Nickelson, Panama Jack, PLDM by Palladium, Piedi Nudi, Les Tropeziennes par M Belarbi, Moon Boot by Tecnica, Jean-Michel Cazabat, Area Forte, Opening Ceremony, Paul & Joe, B Store, Roberto Cavalli en Santoni Club.

Global Shoes
Global Shoes, de vakbeurs voor de internationale volumeschoenenmarkt, wordt tegelijkertijd met GDS op het beursterrein van Messe Düsseldorf gehouden. Deze editie worden 345 exposanten verwacht.

Gratis e-Ticket
Bezoekers die zich online registreren kunnen een gratis e-Ticket printen. Ter plaatse kost een dagkaart 25,- euro. Nieuwsbriefabonnees van Schoenvisie kunnen een gratis beurscatalogus krijgen. Daarnaast biedt de GDS-website de mogelijkheid om uw persoonlijke beurscatalogus samen te stellen.

Schoenvisie-trendpresentatie op GDS
Ook is er tijdens de GDS op woensdag 14 maart om 13.00 uur speciaal voor de lezers van Schoenvisie een Nederlandstalige trendpresentatie. Nicoline van Enter van Ytrends geeft een toelichting op de young fashion & sneakertrends voor herfst-winter 2012-2013 in de Speakers Corner in hal 7.