TOP

Gespot op de beurzen: de schoenentrends voor zomer 2019 in beeld [deel 2]

Het inkoopseizoen voor zomer 2019 loopt weer op zijn einde. Kun je nog inspiratie gebruiken bij het samenstellen van je nieuwe collectie? Kijk welke trends wij spotten tijdens de beurzen in Düsseldorf en Milaan. Met in deel 2: new western, neon accenten en etnische details.

New western

Een van meest in het oog springende trends voor vrouwen op Micam is de western-invloed. Niet alleen in de vorm van de klassieke cowboyboots; we zien ook muilen en zelfs slingbacks in westernstijl, en sandalen met buckles. Ook in kleur- en materiaalgebruik is de keuze groot. In Milaan zagen we o.a. dierenprints, vlechtwerk, lakleer en canvas. Genoeg nieuws om je klanten aan te bieden dus, en alle ruimte om dat op je eigen manier te doen.

Emoziono (9)

Emozioni

Kiwi (2)

Kiwi

Zoe Italy (1)

Zoe Italy

Kiwi (3)

Kiwi

Zoe Italy (3)

Zoe Italy

xyxyx

xyxyx

Etnische details

Trendforecaster Jan Agelink wijdde er tijdens de Trenddag een volledig thema aan; Hyper Tribe, over hoe culturen als gevolg van de globalisering wereldwijd uitwaaieren en op nieuwe manieren gecombineerd worden. Dat zien we voor zomer 2019 vooral terug in opvallende stiksels en kleurrijke weefsels in een gevarieerd aanbod aan modellen; van sandalen en sneakers tot veterschoenen en cowboyboots.

Alex (7)

Alex

Eureka Shoes (11)

Eureka Shoes

Pollini (3)

Pollini

Kiwi (4)

Kiwi

Eureka Shoes (12)

Eureka Shoes

Alex (2)

Alex

Neon accenten

We schreven er al vaker over in de afgelopen maanden. Zomer 2019 draait om kleur. Van de primaire kleuren rood, blauw en geel tot pastels. Het meest opvallend is toch wel de terugkeer van jaren ’90 fluortinten, die rijkelijk vertegenwoordigd zijn in de nieuwe collecties. Wil je neonkleuren aan je assortiment toevoegen zonder meteen all the way te gaan? Een alternatief is het grote aanbod aan schoenen – voor vrouwen en mannen – met een subtiele neon touch, bijvoorbeeld onder de zool of in de voering, of als accent op de upper.

Cubanas

Cubanas

Emozioni (4)

Emozioni

OXS (2)

OXS

NZA New Zealand Auckland (2)

NZA New Zealand Auckland

Vienty (3)

Vienty

Payo (2)

Payo

Emozioni (7)

Emozioni

Marc Cain

Marc Cain

DATE 2

D.A.T.E.

Donna Carolina

Donna Carolina

Meer zien? Vorige week verscheen deel 1: verfijnd vlechtwerk, holografische schoenen en espadrilles nieuwe stijl.


In de nieuwe digitale Schoenvisie, die op 25 september verschenen is, doen we verslag van de belangrijkste schoenentrends op Micam. Voortaan als eerste weten wat het nieuwe seizoen gaat brengen? De redactie doet ieder seizoen in print en online uitgebreid verslag van de nieuwste beurs- en catwalktrends. Nog geen abonnee? Hier vind je alle mogelijkheden.