TOP

Agendatip: wie ontvangt dit jaar de Gouden Koe?

Schoen- en Ledersociëteit de Langstraat (Sell) pakt een jaarlijkse traditie weer op. Na een coronapauze van meer dan twee jaar kan de netwerkvereniging de Gouden Koe-award weer uitreiken. Dat gebeurt op donderdag 21 april in het Schoenenkwartier in Waalwijk.

Foto: archief Schoenvisie

Daarmee heeft Sell de primeur van het eerste event in het nieuwe schoenenmuseum, dat officieel opent op 28 juni. Het bestuur belooft een ‘feestelijke avond met humor, muziek, dansen en heerlijke hapjes’. Het adres is Raadhuisplein 1 in Waalwijk. Inloop is vanaf 19:30 uur. De uitreiking start om 20:00 uur en de avond wordt rond middernacht afgesloten. Het evenement is toegankelijk voor leden en genodigden van Sell. Zij kunnen zich aanmelden via de website.

Over de Gouden Koe

De Gouden Koe is de jaarlijkse ‘pluim’ van Sell en wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of onderneming die zich aantoonbaar en succesvol in de schoenen- of lederwarenbranche heeft gemanifesteerd. Vaak gaat het om bedrijven die hun wortels in de Langstraat hebben, van oudsher het hart van deze industrie, en zich inzetten voor innovatie en duurzaamheid in de branche.

Eerdere winnaars van de wisseltrofee zijn Greve Schoenen (2008), Castelijn en Beerens (2009), Loints of Holland (2010), Durea (2011), Paul van Lammeren, Charles Bergmans, Fabienne Chapot (2012), William Habraken (2013), Geert Slaats (2014), Panos Mytaros (2015), vanHaren (2016), PJ Klerx en Zonen (2017), Peter Konijnenburg van Rabobank De Langstraat (2018) en Alphenberg Leather (2019).