TOP

Unlimited Footwear Group verwerft licentie Gap Footwear

Unlimited Footwear Group (UFG) en Gap hebben een licentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling, productie en distributie van de schoenencollectie van het Amerikaanse modemerk in Europa.

Foto: Gap

UFG-dochterbedrijf The Heritage Footwear Company wordt verantwoordelijk voor Gap Footwear. De in Utrecht gevestigde onderneming gaat twee collecties per jaar ontwikkelen en die afzetten via het bestaande internationale dealernetwerk. UFG is actief in meer dan 50 landen. Voor Gap Footwear verzorgt het bedrijf de distributie in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Zwitserland. De eerste schoenencollectie – voor mannen, vrouwen en kinderen – ligt vanaf voorjaar 2023 in de winkels. In dezelfde stijl als de kledingcollectie: casual, clean, toegankelijk en gepositioneerd in het middensegment.

Uitgroeien tot lifestylemerk

Bart van Helvoirt, de CEO van Unlimited Footwear Group, is enthousiast over de nieuwe samenwerking. “We zijn verheugd om Gap toe te voegen aan ons licentieportfolio en kijken ernaar uit om nauw met het team aan vele toekomstige schoenencollecties te werken”, stelt hij in een persbericht. “We zijn al meer dan dertig jaar actief in de branche en willen die jarenlange ervaring nu inzetten voor verdere groei van de naamsbekendheid en het internationale bereik van Gap.”

Adrienne Gernand, managing director international, global licensing & wholesale bij Gap Inc., sluit zich daarbij aan. “Samenwerkingen als met UFG stellen ons in staat om onze niet-kledingcategorieën te laten groeien en Gap neer te zetten als lifestylemerk voor alle fases in het leven van onze eindklanten.”

Naast Gap Footwear is UFG licentiepartner van onder meer Björn Borg, G-Star en Levi’s en voert het bedrijf eigen merken als Bullboxer, Braend en Gaastra. Ook de Nederlandse schoenenlabels Nubikk en Rehab horen bij de groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waalwijk