TOP

Unlimited Footwear Group haalt schoenenlicentie Lyle & Scott binnen

Opnieuw uitbreiding voor de Unlimited Footwear Group. Het concern heeft een licentieovereenkomst gesloten met Lyle & Scott voor de ontwikkeling, productie en distributie van de schoenencollecties van het Schotse modemerk.

Foto’s: L&S Footwear

De Unlimited Footwear Group (UFG) heeft de licentie voor de gehele Europese Unie, Scandinavië, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf gaat twee collecties per jaar ontwikkelen, met schoenen voor mannen, vrouwen en jongeren in het middensegment. Die zijn voorzien van bekende beeldmerk van het Schotse label, een gele adelaar. De eerste Lyle & Scott-schoenen liggen vanaf voorjaar 2023 in de winkels.

Naar Utrecht

UFG is fors aan het uitbreiden; eerder verwierf het Brabantse concern al de schoenenlicenties voor Paul Frank en Gap. Die zijn samen met Lyle & Scott Footwear ondergebracht in een nieuwe divisie, The Heritage Footwear Company. Deze ‘heritage’-tak zetelt aan de Maliebaan in Utrecht. Het hoofdkantoor van UFG is gevestigd in Waalwijk.

‘Enorme stap voorwaarts’

CEO Bart van Helvoirt is blij met de nieuwste toevoeging aan het portfolio. “Lyle & Scott is een sterk merk met een unieke positionering in de markt”, stelt hij in een persbericht. “We zien wereldwijd een veel potentieel voor de schoenenlijn.” Brand director Ben Gunn van Lyle & Scott sluit zich daarbij aan. “Dit is een enorme stap voorwaarts voor ons merk. UFG heeft in de afgelopen dertig jaar een wereldwijd publiek aan zich gebonden, door samenwerkingen met een aantal geweldige merken uit de schoenenindustrie. We zijn enorm trots om hen als onze partners te hebben.”

Naast de merken binnen The Heritage Footwear Company heeft UFG de licentie voor de schoenencollecties van onder meer Björn Borg, G-Star en Levi’s en voert het bedrijf eigen merken als Bullboxer, Braend en Gaastra. Ook de Nederlandse schoenenlabels Nubikk en Rehab horen bij de groep.