TOP

Paul Frank en Unlimited Footwear Group werken samen voor schoenenlijn

De Unlimited Footwear Group (UFG) is de nieuwe schoenenlicentiepartner van Paul Frank, het ‘merk met het aapje’. Het Brabantse schoenenbedrijf wordt verantwoordelijk voor het ontwerp, de productie, de verkoop en distributie van de schoenencollecties van het Amerikaanse merk.

Foto: Paul Frank

Na Gap Footwear voegt het Brabantse schoenenconcern in korte tijd opnieuw een ‘geweldig merk’ toe aan het portfolio, stelt CEO Bart van Helvoirt van de Unlimited Footwear Group in een persbericht. Het gaat om een licentieovereenkomst voor vijftig landen, waaronder de volledige Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De eerste schoenencollectie van UFG voor Paul Frank – voor mannen, vrouwen en kinderen – staat gepland voor lente-zomer 2023.

Doodshoofden en aapjes

De Amerikaanse kunstenaar en modeontwerper Paul Frank startte in 1995 in Huntington Beach met zelfgemaakte portemonnees en andere accessoires in felle kleuren. Die voorzag hij van vrolijke cartoons, waarvan Julius the Monkey en doodshoofd Skurvy de bekendste zijn. Bijna dertig jaar later zijn die elementen nog steeds kenmerkend voor het handschrift van Paul Frank, al is de oprichter en naamgever inmiddels eigenaar-af. Het merk is sinds 2021 onderdeel van Futurity Brands en maakte daarvoor deel uit van de Saban Group.

Wederopbouw

UFG-dochterbedrijf The Heritage Footwear Company wordt verantwoordelijk voor de schoenen van Paul Frank. De in Utrecht gevestigde onderneming gaat twee collecties per jaar ontwikkelen en die afzetten via het bestaande internationale dealernetwerk, een mix van multibrand mode-, schoenen- en sportzaken en online platforms. “We kijken ernaar uit om nauw met het team van Paul Frank samen te werken aan de vele leuke schoenencollecties die nog gaan komen”, zegt Van Helvoirt. “En om een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroten van de naamsbekendheid en verdere internationale groei.” Ook Futurity Brands is enthousiast over de samenwerking, zegt licentiemanager Michael Puglisi. “We zijn bezig met de wederopbouw en herpositionering van het merk en bij dat traject is het belangrijk om sterke partners aan onze zijde hebben.”

Naast Paul Frank en Gap heeft UFG de licentie voor de schoenencollecties van onder meer Björn Borg, G-Star en Levi’s en voert het bedrijf eigen merken als Bullboxer, Braend en Gaastra. Ook de Nederlandse schoenenlabels Nubikk en Rehab horen bij de groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waalwijk.