TOP

Opening Schoenenkwartier in Waalwijk verschoven naar eind juni

Het Schoenenkwartier heeft de opening, die gepland stond voor half april, uitgesteld naar 28 juni. De bouw en inrichting van het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk zijn mede door corona vertraagd.

Foto: Piet Pulles, Waalwijk

De museumdirectie en de gemeente Waalwijk hakten de knoop begin deze week definitief door. De eerder aangekondigde openingsdatum van 16 april is door externe factoren niet haalbaar gebleken, laten ze weten. De bouw en inrichting hebben vooral door de coronaperikelen te veel vertraging opgelopen om half april ‘optimaal’ van start te kunnen. “Openen kan maar één keer goed”, zegt wethouder John van den Hoven van de gemeente Waalwijk. “De investering en ieders inzet tot nu toe verdienen niet minder. Met een paar weken meer zijn we zeker helemaal klaar om er een echt feest van te maken.”

Nieuwsgierig? Schoenvisie mocht eerder dit jaar een kijkje nemen bij het nieuwe schoenenmuseum. “Het Schoenenkwartier moet voor Waalwijk worden wat het Textielmuseum voor Tilburg is.”

Openingsweek voor locals

Officieus gaat het Schoenenkwartier al eerder open: de organisatie trapt op 21 juni af met een speciale avondopenstelling van een week voor inwoners van De Langstraat, de regio waar Waalwijk onderdeel van uitmaakt. Het exacte programma wordt later bekend. En wie niet tot juni wil wachten, kan zich vanaf 16 april inschrijven voor een wekelijkse museumtour op alle zaterdagen tot aan de opening.