TOP

Beursverslag: SHOES Düsseldorf

In ons vorige nummer hebben we je bijgepraat over de Schoenendagen en Micam Milano, maar we besloten afgelopen maart ook nog – voor jullie – af te reizen naar Düsseldorf. Hier brachten we een bezoek aan SHOES, spraken we, onder andere, met de mensen achter het Nederlandse Lazamani, ontdekten we een nieuw schoenenmerk uit Istanbul en lieten we ons oog vallen op een schoenencollaboratie uit Engeland.

Hoofdbeeld: SHOES Dusseldorf
Overig beeld: Charise Rozenbeek

Durf jij het aan? 

Maak kennis met Rise Shoes uit Istanbul! Het Turkse schoenenlabel heeft het credo ‘more is more’ en dat is geheel terug te zien in zowel het materiaalgebruik als kleurgebruik. Gevalletje: je moet ervan houden, maar anders is het zeker. En daarbij on trend, want wij hebben de shiny boots reeds gespot op de catwalk van Milan Fashion Week bij Philipp Plein. 

FitFlop x Roksanda 

Het Britse FitFlop, bekend om zijn ergonomische en wellnessschoenen, heeft een ontwerpsamenwerking met het dameskledingmerk Roksanda. 

De collectie zal de gepatenteerde tussenzooltechnologieën van FitFlop combineren met het moderne design-DNA van Roksanda, waardoor ongelofelijk draagbare, functionele en stijlvolle schoenen ontstaan. Schoenvisie’s Gina liet haar oog vallen op zowel de snowboot als het klompje, beide namelijk voorzien van creatief on trend kleurgebruik. Wij voorspellen een run op deze collecties. Nog beschikbaar voor wholesale.


Meet: de snow sneaker!

Massaal gespot in de stands, de snow sneaker. De warmte van een paar boots, maar het draagcomfort (en de snelheid) van een paar sneakers. Door weer en wind kunnen we zeker met deze toppers aan onze voeten.  Dus: heb jij voor de winter al een paar snow sneakers in je assortiment?

Loeren en lachen bij Lazamani 

De van leer gemaakte slippers, sandalen, (snow)sneakers en laarzen van Lazamani zitten ‘altijd vol details en ontwerpgrapjes’, waardoor Lazamani is uitgegroeid tot een opvallend merk met duidelijke merkwaarden. Wij spraken Managing Director Jeanette van Haren over de nieuwste collectie en vroegen haar waarom ze op SHOES staan. “We komen hier al jaren, er hangt een goede sfeer, er is een breed en divers aanbod van merken en het is er overzichtelijk; je verdwaalt er niet’’, aldus Jeanette. 

P.S. wist je al dat Lazamani onlangs haar eerste brandstore heeft geopend in Utrecht? Verwacht een snoepwinkel, knus en kleurrijk, voor schoenen.

Dit artikel is uitgebreid verschenen in online editie #4.