TOP

Bezoekersaantal Expo Riva Schuh gelijk aan vorig jaar

De schoenenbeurs Expo Riva Schuh in Riva del Garda, Italië, sloot op 15 juni en telde 10.201 exposanten uit de schoenensector. Het bezoekersaantal was met 5.916 ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar.

Expo Riva Schuh werd gehouden van 12 tot 15 juni 2010. Door een akkoord met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Italië waren er dit jaar nieuwe landen op de beurs aanwezig zoals Iran, Saoedi-Arabië, India en Libanon. Beursorganisator Roberto Pellegrini laat in een persbericht weten tevreden te zijn met het stabiele bezoekersaantal.

Prima start
Mirjam Verkley van schoenenmerk Rapisardi vindt de beurs een “prima start van het nieuwe seizoen”. Ze vertelt: “Het was een goed moment om verschillende mensen uit de schoenenmarkt te treffen en om inspiratie op te doen. Het was er niet ontzettend druk, ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Sommige zaken mochten van mij beter geregeld worden, zoals de airco die even uitviel. Dat kan natuurlijk niet. Maar al met al was het prima. Ik denk dat Expo Riva Schuh vooral interessant is voor het middensegment, het hogere segment moet nog even wachten op Micam. Maar al met al vond ik het een goede beleving.”

Positief
Ook Gerard Braam van Manas is tevreden over de beurs. “Wij zijn positief teruggekomen. We hadden meer bezoekers dan vorig jaar en onze nieuwe stijlen sloegen aan. We stonden in hotel Riva en hadden voor Manas een busje om bezoekers te vervoeren. Ik merk dat de consument behoefte heeft aan wat apartere schoenen, want de ‘gewonere modellen’ hebben ze nu wel. Wij hebben sinds kort twee nieuwe modelleurs in dienst die daar goed op insprongen en zorgden voor een vernieuwde, wat meer opvallende collectie. Ook hebben we de prijzen niet verhoogd, iets wat ook in ons voordeel heeft gewerkt tijdens de beurs.