TOP

Bezoekersaantal schoenenbeurzen Modacalzado + Iberpiel 5 procent gestegen

De 26e editie van Modacalzado + Iberpiel die van 24 tot en met 26 september in in de hallen 8 en 10 van de Feria de Madrid plaatsvond heeft in totaal 10.644 bezoekers getrokken. Dit is een stijging van 5 procent ten opzichte van het de laatste editie in maart van dit jaar. Het bezoekersaantal is gelijk aan september 2009.

De Spaanse schoenenbeurs werd door 1.999 buitenlandse inkopers uit 78 landen bezocht. Volgens de beursorganisatie bevestigd  dat aantal het internationale karakter van de beurs. Het aantal buitenlandse bezoekers steeg met  6 procent. Zij waren vooral afkomstig uit Portugal, Italië, Frankrijk, Griekenland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens deze editie was er ook een speciaal inkopersprogramma, met de steun van het Spaanse ministerie van Buitenlandse Handel (ICEX) en de Kamer van Koophandel in Madrid. Daardoor kon de Spaanse schoenenbeurs vertegenwoordigers van retailketens uit Maleisië, het Midden-Oosten, Rusland, de Oekraïne en andere Oost-Europese landen verwelkomen.

Binnen Spanje zelf,  waren respectievelijk Madrid, de regio Valencia, Andalusië, Catalonië, Castilla-Leon, Galicië, Castilië-La Mancha, de Canarische Eilanden, de Balearen en Baskenland het best vertegenwoordigd.

Goede handelsresultaten
Volgens de organisatie werd de beurs, gezien de huidige economische situatie, afgesloten met goede handelsresultaten. Dit werd door de meerderheid van de exposanten bevestigd. Een woordvoerder van Callaghan was optimistisch: “Klanten bezochten de beurs in een betere stemming en we hebben tijdens de beurs een gunstig resultaat bereikt.”

Iemand van Barrats verklaarde dat zij veel inkopers hadden gezien, waaronder aantal nieuwe klanten. Maar het bedrijf is zich ervan bewust dat haar product “op dit moment moeilijk te verkopen is”. De vertegenwoordigers van Gioseppo waren tevreden met de behaalde resultaten en de stand werd vooral door Portugese inkopers bezocht.

76 nieuwe exposanten
Aan de 26e editie van Modacalzado + Iberpiel namen in totaal  305 bedrijven deel met meer dan 700 merken, waaronder Pons Quintana, Magrit, Chie Mihara, Paco Gil, Castañer, Jaime Mascaró, Pura López en Rebeca Sanver.

Tijdens deze editie waren er ongeveer 76 nieuwe exposanten met 160 merken die niet aanwezig waren op september- editie in 2009. Volgens de beursorganisatie kan dit cijfer duiden op een zeker herstel van de sector.

De eerstvolgende editie van Modacalzado + Iberpiel is van 13 t/m 15 maart 2011.