TOP

Blauw is het nieuwe zwart in de mannenschoenencollecties voor zomer 2023

Naast het bekende zwart en grijs viel een andere kleur op in de nieuwe mannenschoenencollecties: zomer 2023 wordt blauw, blauwer, blauwst. We kijken terug op het afgelopen beursseizoen met de highlights uit de voorjaarscollecties, om de laatste puntjes op de i te zetten bij het samenstellen van de inkooplijst.

Foto’s: Wilke Wittebrood

Na tweeënhalf jaar van joggingpakken en loungewear is de mannenmode toe aan dress, maar wel met een flinke scheut comfort. De smart casualtrend zet door en dat is in de schoenmode voor zomer 2023 terug te zien in het grote aanbod aan nette sneakers en hybride modellen met geklede uppers en sportieve zolen, of andersom.

Luchtige loafers en retro gympen

De retro gymp blijft populair en ook de instapper is opnieuw een graag geziene gast. In alle soorten en maten: van klassieke tassel loafers met kwastjes op leren of rubberen zolen, tot nonchalante modellen van lichtgewicht materialen voor het ultieme luchtige zomergevoel. Aan die mix wordt een snuf punk en grunge toegevoegd met zwart leer, hardware en vervaarlijk ogende zoolconstructies.

Blauw, blauwer, blauwst

Voor mannen is de zomerkleurkaart minder uitbundig dan voor vrouwen. Die bestaat naast het welbekende zwart en grijs vooral uit bruin- en beigetinten, met af en toe een geel of oranje accent. Met één uitschieter: blauw. De kleur was een grote favoriet tijdens de mannenmodeweken en is ook op de beurzen de meest geziene kleur. Dit blauw doet het zowel goed bij geklede als casual modellen en komt in vele schakeringen, van gedempt grijsblauw tot statig royal blue en fris turquoise.