TOP

Brandfarm is de nieuwe eigenaar van leren jassenmerk Goosecraft

Brandfarm BV, leverancier van schoenencollecties voor onder andere de merken Tango en Yellow Cab heeft het failliet verklaarde leermerk Goosecraft overgenomen.

credit beeld: Goosecraft

Dat juist Brandfarm de nieuwe eigenaar is geworden van Goosecraft komt niet uit de lucht vallen. Het bedrijf uit Kaatsheuvel produceert al een aantal jaar de schoenen van het leer- en accessoirelabel. Brandfarm kocht de handelsnamen en de bijbehorende IE-rechten uit de failliete boedel en maakt zo de doorstart van Goosecraft mogelijk, aldus het persbericht. Het merk vroeg in februari faillissement aan bij de rechtbank in Amsterdam, na sterke omzetdalingen en oplopende kosten.

Brandfarm gaat de komende seizoenen niet alleen verder met de schoenencollecties van Goosecraft, ook zet de producent de kledinglijn voort. Dat is een nieuwe stap voor het bedrijf, dat zich tot nu toe alleen bezighield met de productie van schoenencollecties voor Tango, Grotesque, Yellow Cab, Original Bufflox en private label. Of de werknemers van Goosecraft overgaan naar de nieuwe eigenaar is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of de drie fysieke winkels en de webshop van Goosecraft worden heropend.