TOP

Christian Louboutin klaagt Yves Saint Laurent aan

Yves Saint Laurent ontwierp voor lente/zomer 2011 een rode pump met bijpasende rode zool. Christian Louboutin staat bekend om zijn schoenen met rode zolen en beschermt zijn handelsmerk door Yves Saint Laurent aan te klagen. En het modehuis is niet de enige die is aangeklaagd...

Volgens Christian Louboutin zou de schoen van Yves Saint Laurent voor verwarring zorgen onder klanten en lijkt de kleur teveel op de rode kleur die hij voor zijn schoenen gebruikt. De Yves Saint Laurent-pump is ook verkrijgbaar in donkerblauw, groen en paars, hier maakt Louboutin geen probleem van.

Aanklacht nummer twee: Carmen Steffens
En niet alleen YSL is de pineut, ook de Braziliaanse schoenenlabel Carmen Steffens heeft een aanklacht aan de broek hangen. Om dezelfde reden: de rode zolen… In een persbericht laat Carmen Steffens weten het ‘verrassend te vinden dat een ander merk alleenrecht probeert te krijgen op een kleur’ zo meldt Women’s Wear Daily.

Rode nagellak
In 1992 verfde Louboutin met een potje nagellak de onderkant van een paar pumps rood. Sindsdien is de de rode zool het kenmerk van al zijn ontwerpen, zo meldt New York Daily News.