TOP

Mini-expositie Miriam van Weeghel in Nederlands Leder en Schoenen Museum

Zondag 10 april is in het Nederlands Leder en Schoenen Museum de mini-expositie Under Construction van Miriam van Weeghel van start gegaan. Van Weeghel werd vorig jaar nog benaderd door het stylistenteam van Lady Gaga om schoenen voor de popster te ontwerpen.

De naam van de expositie Under Construction is gebaseerd op Miriam van Weeghels speciale manier van werken. Ze ziet schoenen als bouwwerken, geconstrueerd rond een voet. De ontwerpster focust voornamelijk op constructie en vormgeving.

Lady Gaga
Twee jaar geleden studeerde van Weeghel af in Product design aan Artez. Vorig jaar werd ze gevraagd om schoenen te ontwerpen voor Lady Gaga bij de kledingcollectie van ontwerpster Janneke Verhoeven. De Lady Gaga Potentials, met een hak van 16 centimeter doen denken aan het Kaplaprincipe, waarbij met blokjes hout gebouwen gebouwd kunnen worden. Haar ontwerp haalde de cover van Lady Gaga’s nieuwste album net niet.

Under Construction
In de mini-expositie Under Construction zijn ongeveer 30 schoenontwerpen, waaronder de Lady Gaga Potentials, te zien. De schoenen worden met foto shoots en ontwerpmateriaal. De expositie in het Nederlands Leder en Schoenen Museum is te bezichtigen tot en met 5 juni 2011.