TOP

Macintosh opent Scapino-zelfbedieningswinkels

Macintosh Retail Group start een nieuwe winkelformule voor Scapino voor kleinere dorpen en wijken, met een verzorgingsgebied vanaf 15.000 inwoners. Het gaat om Scapino-zelfbedieningswinkels met een vloeroppervlakte van 350 vierkante meter. De eerste vier winkels zullen dit voorjaar worden geopend.

Op 20 april wordt de eerste Scapino-zelfbedieningswinkel geopend in Nieuwleusen. In de maanden erna zullen er nieuwe winkels worden geopend in Hoek van Holland, Rijen en Ulft. “Als deze nieuwe formule een succes wordt, willen we in Nederland minimaal vijftig van deze winkels openen,” vertelt Rob Oremans, directeur van Scapino. “Op termijn willen we deze kleinere winkels ook in België openen.”

Grootste schoenenbedrijf
Scapino is op dit moment de grootste schoenenverkoper in Nederland met ongeveer 200 winkels en bijna 30 winkels in België. De bestaande winkels hebben een oppervlakte van gemiddeld 800 vierkante meter.

Strategie
“Met deze nieuwe winkels geeft Macintosh verdere invulling aan haar strategie om de vraag in de schoenenmarkt af te dekken met meerdere, verschillend gepositioneerde winkelformules,” laat het bedrijf in een persbericht weten. Rob Oremans geeft aan dat net als bij de bestaande winkels het onroerend goed voor de nieuwe Scapino-winkels gehuurd zal worden.