TOP

Crocs doneert schoenen aan Amerikaanse zorgmedewerkers

Crocs versterkt in Amerika gratis schoenen aan mensen in de zorg onder de noemer ‘A free pair for healthcare’.

Een sympathiek initiatief: Crocs verstrekt in thuisland Amerika gratis clogs aan mensen die in de zorg werken, onder de noemer ‘A free pair for healthcare’. De actie geldt zolang de voorraad strekt. Geïnteresseerden kunnen elke dag vanaf 12:00 uur een aanvraag indienen op de site. Met de actie wil Crocs mensen in de ‘frontlinie’ van het gevecht tegen Covid-19 steunen. “Jullie helpen ons enorm”, stelt het merk in een persbericht . “Laat ons jullie dan op zijn minst een beetje helpen.”

Comfortabel en veilig

Ceo Andrew Rees ziet een groeiende vraag naar Crocs-producten. “We hebben de afgelopen weken veel medewerkers in de gezondheidszorg en hun familie en vrienden gesproken. Zij vragen specifiek naar onze schoenen. Enerzijds om hun voeten te verlichten tijdens de lange dagen in het ziekenhuis, maar ook omdat ze eenvoudig schoon te maken zijn.” Met ingang van 25 maart kan Crocs dagelijks 10.000 paar gratis schoenen verzenden. Daarnaast wil het Amerikaanse bedrijf tot 100.000 paar schoenen aan Amerikaanse ziekenhuizen en andere medische instellingen doneren.

Crocs kondigde op 18 maart aan alle Amerikaanse brandstores tot nader order te sluiten, om de medewerkers en klanten te beschermen. Veel van de winkels van verkooppartners in Europa zijn ook dicht.

Foto: Crocs.com