TOP

Cruyff brengt tweede collectie uit met Anouk Hoogendijk

Cruyff lanceert de tweede collectie die voortkomt uit de samenwerking met Anouk Hoogendijk. De voormalig profvoetballer is het gezicht en tevens medeontwerper van de nieuwe collectie vrouwenschoenen van het sport- en lifestylemerk.

Foto’s: Vera Cornel

Na een eerste succesvolle samenwerking heeft Cruyff opnieuw de handen ineen geslagen met Anouk Hoogendijk. Een logische stap, want de voormalig profvoetballer droeg de klassieke voetbalschoenen van Cruyff als kind al. Dat zij nu betrokken is bij het ontwerpen van de nieuwe Cruyff collectie maakt het verhaal wat haar betreft ook rond. “Mijn eerste voetbalschoenen waren van Cruyff en ik heb met nummer 14 gespeeld voor Oranje tijdens het WK. Maar bovenal ben ik vooral groot fan van Johan en dat wat hij heeft achtergelaten, als voetballer en als mens”, zegt Anouk Hoogendijk, die bij Cruyff haar interesses verenigd ziet. “Ik heb altijd al een grote liefde voor fashion en sneakers gehad. Dat ik die interesse nu kan combineren met mijn andere grote liefde sport, is te gek.”

Veelzijdig

De nieuwe Cruyff-collectie past bij de persoonlijkheid van Anouk Hoogendijk. De schoenen zijn atletisch, chique, opvallend of juist subtiel. De veelzijdige persoonlijkheid van Anouk is zichtbaar door de gehele collectie, die chunky high- en low-top sneakers bevat maar ook luxe stevige boots.

Anouk Hoogendijk toont de nieuwe collectie Cruyff schoenen zelf en ze combineert ze met een mooi pak of met een leder (look) broek en een trui. De combinatie van vrouwelijk en stoer laat de persoonlijke stijl van Anouk door de collectie spreken.