TOP

Anouk Hoogendijk is het nieuwe gezicht van Cruyff

Anouk Hoogendijk is het nieuwe gezicht van sport- en lifestylemerk Cruyff. De voormalig voetbalster en tv-persoonlijkheid heeft iets met mode en sneakers. Zij was dan ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de collectie.

Beeld: Cruyff

De link tussen Anouk Hoogendijk en Cruyff is niet toevallig. Als ambassadeur was zij al betrokken bij de Cruyff foundation, maar de basis werd al lang geleden gelegd, toen Anouk nog actief was als voetbalster: “Mijn eerste voetbalschoenen waren van Cruyff en ik heb met nummer 14 gespeeld voor Oranje tijdens het WK. Maar bovenal ben ik vooral groot fan van Johan en dat wat hij heeft achtergelaten, als voetballer en als mens.”

Mode, sneakers en sport

Met haar belangstelling voor mode is Anouk Hoogendijk op haar plek bij Cruyff. Anouk: “Ik heb een grote liefde voor fashion en sneakers, altijd al gehad. Dat ik die interesse nu kan combineren met mijn andere grote liefde, sport, is te gek.”

De lijn die nu uitkomt bestaat uit een mix van high- & low-tops met chunky soles. Een mix van stoer, sportief en classy, precies zoals Anouk het zelf graag ziet. “Ik hou heel erg van de combi: vrouwelijk en stoer. Dus een jurkje met boots. Of een mooi pak met sneakers. Ik vind het tof dat je met je stijl echt kunt laten zien wie je bent.” Een favoriet model uit de nieuwste selectie heeft Anouk ook: “De Catalina in multicolor versie; het chunky model met de kleurtjes. Die zou ik net als op de foto dragen met een gaaf pak of met een leren broek en een leuke trui.”

Eigen sneakers en laars

Als het nieuwe gezicht van Cruyff is Anouk nu met haar persoonlijke favorieten uit de zomercollectie 2022 op de foto gegaan. Deze lijn bestaat uit een mix van hoge en lage sneakers met chunky zolen. De samenwerking bevalt zo goed dat zij voor het najaar haar eigen sneakers én een boot op de markt zal brengen met Cruyff, de eerste laars in de selectie van het merk.

De collecties zijn exclusief verkrijgbaar bij de Cruyff flagshipstores, via de Cruyff-website en geselecteerde retailers, zoals Nelson en Omoda.