TOP

Agendatip: Lidewij Edelkoort over winter 2023-2024

Op dinsdag 10 mei 2022 organiseert Appletizer het vijfde online trendwebinar samen met Lidewij Edelkoort. Voor het winterseizoen 2023-2024 haalt ze inspiratie uit archeologie en pigmenten voor nieuwe materialen en kleuren.

Foto: Trend Union

Hoewel de coronamaatregelen zijn afgeschaft en fysieke events weer mogelijk zijn, is het door Appletizer georganiseerde trendevent met Lidewij Edelkoort dit seizoen ook weer online. Tijdens het webinar op dinsdag 10 mei geeft de trendforecaster haar visie op het winterseizoen 2023-2024 in de presentaties Pigment Prophecies (Colour, Fashion & Textiles) en Archaeology (Fashion, Textiles & Macro Trends). Aan het einde van het webinar kunnen deelnemers haar vragen stellen.

Beelden: Luis G Flores; Marianne Mol; Mous Lambarat

Pigmenten & archeologie

Volgens Lidewij Edelkoort heeft de vooruitgang die de afgelopen eeuwen is geboekt zijn tol geëist en de aarde leeggezogen, de bodem verarmd en de bossen vernietigd. Dit vereist nieuwe stoffen en kleuren om mee te werken, gemaakt van hernieuwbare bronnen en creatieve gerecyclede oplossingen. Het bestuderen van archeologie en pigmenten kan ons daarbij inspireren. Natuurlijke hulpbronnen zoals paddenstoelen, algen, schaaldieren en voedselresten worden gebruikt om kleuren mee te maken. Dit resulteert in warme, levendige kleuren als terracotta, okergeel of bruin. “Je voelt je direct verbonden met voorouders die ongeveer vierhonderdduizend jaar leefden geleden, voordat de moderne mens zelfs maar bestond. De mensheid is erin geslaagd pigmenten, materialen, metalen, textiel en culturen uit te vinden en gaat door met het uitvinden van kleurbronnen, het recyclen van materialen en het weven van nieuwe vezels. Mensen zijn geniaal en het is goed om hieraan terug te denken in verschrikkelijk moeilijke tijden. Als mensen altijd zo vindingrijk zijn geweest, kunnen we toch zo slecht niet zijn?”

Het programma

Het programma op 10 mei duurt van 10 tot 13.30 uur. Begonnen wordt met de hoofdpresentatie Pigment Prophecies, die anderhalf uur duurt en waarin de trends op het gebied van kleuren, mode en stoffen voorbij komen. Na een korte koffiepauze is het tijd voor de kortere presentatie Archaeology waarin naast mode en textiel ook de macrotrends worden uitgelicht. Deelnemen aan het seminar kost 350 euro exclusief btw en inclusief booklet van Trend Union, dat wordt opgestuurd. Na de eerste inschrijving kunnen collega’s deelnemen voor 175 euro (exclusief booklet). Docenten kunnen gebruik maken van het gereduceerde tarief van 275 euro inclusief booklet, terwijl studenten voor 95 euro het webinar kunnen volgen (zonder booklet). Kaarten zijn te bestellen via de website Appletizer. Na de betaling ontvangen deelnemers een dag van tevoren via de mail een link om het seminar te volgen.

Beelden: Nacho Carbonell; David Uzochukwu; Kim Severson