TOP

Deense modebeurs CPH Vision wordt driemaal zo groot

De nieuwe editie van modevakbeurs CPH Vision in het midden tot hoge segment wordt de komende sessie, die van 5 tot en met 8 februari in Kopenhagen plaatsvindt, driemaal zo groot als voorgaande jaren.

Behalve de 5.000 vierkante meter van de oude locatie in de Øksnehallen in hartje stad, wordt nu ook een oude locomotiefremise van 9.000 vierkante bij de expositieruimte betrokken. De totale oppervlakte van de beurs komt met de extra hal dus uit op zo’n 14.000 vierkante meter. De locomotiefremise levert een extra hal op die zal worden gebruikt voor uitbreiding van de beurs met een urban en streetwear gedeelte. Hierdoor komt op de oude locatie ruimte vrij voor merken die al langere tijd op de wachtlijst staan.

Van oudsher nemen aan de CPH Vision merken met hedendaagse mode, Scandinavische labels, schoenen, accessoires en upcoming labels deel. De CPH Vision startte in 1998 met 60 exposanten.Tien jaar later is dat het vijfvoudige. De locomotiefremise bevindt zich op loopafstand van de Øksnehallen. De twee locaties worden met elkaar verbonden door pendelbussen. Afgelopen editie van CPH Vision in augustus van die jaar namen 315 exposanten deel met gezamenlijk zo’n 600 labels. Er kwamen 23.607 bezoekers naar de beurs, waarvan 52 procent van buiten Denemarken, voornamelijk uit Zweden.