TOP

Derde generatie aan het roer bij Holweg Schoenen

Per 1 januari 2020 heeft Berthold Holweg de schoenenzaak Holweg Schoenen in Vollenhove overgenomen van zijn ouders Bennie en Gé.

De derde generatie treedt aan bij Holweg Schoenen in Vollenhove. Berthold Holweg heeft per 1 januari 2020 de schoenenzaak overgenomen van zijn ouders Bennie en Gé. Holweg Schoenen richt zich voornamelijk op orthopedische schoenen, en Berthold wil die focus verder uitbreiden, zo vertelt hij aan de Meppeler Courant: “We blijven een schoenenzaak zoals hij was, maar wel wat meer gericht op klanten met voetproblemen. Dus gerichter inkopen op comfortschoenen. Dat sluit beter aan bij onze klanten, die niet direct orthopedische schoenen nodig hebben, maar wel met voetproblemen rondlopen. Door de combinatie van orthopedie en een confectieschoenenwinkel kunnen wij ons hierin onderscheiden.”

Veranderingen

Berthold heeft al enkele veranderingen in gang gezet om de orthopedische kant van het bedrijf meer op de kaart te zetten: “Ik heb de keuze gemaakt om een stukje van de winkelruimte af te halen en dat in te richten als ontvangst- en wachtruimte met een bemenste balie voor onze orthopedische klanten. Die kunnen nu iedere werkdag worden geholpen.”

De start

Annie en Bennie Holweg kwamen vanuit Lichtenvoorde naar Vollenhove en namen in 1951 het bedrijf van familie De Vries over. Bennie Jr. kwam in 1969 – als zestienjarige – in het bedrijf. In de jaren zeventig groeide de winkel flink, en breidde uit met sportschoeisel, kleding en aanverwante artikelen. Na het overlijden van Bennie Holweg sr. In 1982 werd het bedrijf voortgezet door Annie, Bennie Jr. en zijn vrouw Gé.

Orthopedisch

In 2000 werd gestart met het aanmeten van orthopedische schoenen in het eigen bedrijf, dat leidde tot forse groei. In 2009 kwam Berthold Holweg in het bedrijf en werd een jaar later medevennoot. Hij werkte daarvoor elf jaar bij OIM Orthopedie in Hoogeveen en daar het diploma behaald voor Orthopedisch schoentechnicus.