TOP

Dit is het programma van Cast voor inkoopseizoen winter 2023-2024

De Schoenendagen zullen dit keer niet in maart, maar in februari plaatsvinden. Ook lanceert Cast een nieuw evenement: hiking- en outdoorbeurs On Track.

Foto: Tom Wittebrood

De agenda voor het aankomende inkoopseizoen in Cast is anders dan de branche gewend is. Belangrijkste wijziging is dat de Schoenendagen een maand eerder worden gehouden: begin februari in plaats van begin maart. De tweedaagse schoenenbeurs staat gepland voor maandag 6 en dinsdag 7 februari.

Eerder starten

Cast signaleert een ‘verschuiving in het inkoopproces’ en kiest er zodoende bewust voor het seizoen eerder te beginnen, stelt de organisatie in een toelichting. “De orderdeadlines van veel leveranciers zijn vervroegd, zodat het productieproces sneller kan starten.” Ook nieuw zijn de facultatieve open dagen (maandag 16 januari, zondag 5 en 19 februari, dinsdag 14 en maandag 20 maart) waarbij leveranciers zelf bepalen of ze aanwezig zijn of niet.

Nieuw event

Het handelscentrum trapt op 12 december af met de nieuwe outdoor- en hikingbeurs On Track, in samenwerking met ANWR-Garant en Outdoorspecialist. Met het event richten de partijen zich op de toenemende vraag aan wandelschoenen, -kleding en -accessoires. Het inkoopseizoen start op 23 januari vervolgens officieel met de eerste open dag én de vierde editie van mannenmodebeurs Preview Men.

Het volledige beursoverzicht:

On Track | maandag 12 december 2022

Preview Men IV | maandag 23 januari 2023

Kids | maandag 30 januari 2023

Schoenendagen | maandag 6 en dinsdag 7 februari 2023

Lederwaren | maandag 13 en dinsdag 14 februari 2023

Comfort | maandag 20 februari 2023

De volledige planning is hier te vinden.