TOP

Omoda experimenteert met nieuw winkelconcept in Amsterdam

Omoda heeft de vestiging in Amsterdam heropend als vrouwenmodewinkel met de volledige collectie van kleding, schoenen, tassen en accessoires. Als test; afhankelijk van de resultaten worden er mogelijk meer filialen omgebouwd.

Foto’s: Omoda

Wat eerder een mannen-, vrouwen en kinderschoenenwinkel was, is nu een ‘fashion boutique’ met een compleet aanbod voor vrouwen. Omoda introduceerde het voor het bedrijf nieuwe retailconcept op 14 oktober in het bestaande filiaal aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Het officiële openingsfeest is aankomende zaterdag.

Stap naar de winkelstraat

Omoda is van origine schoenenwinkelier, maar biedt sinds augustus 2021 een volwaardig assortiment aan met naast schoenen, tassen en accessoires, ook kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Dat deed de retailer tot voor kort alleen online; met uitzondering van House of Fred by Omoda in Utrecht waren de 34 fysieke vestigingen te klein om naast schoenen ook kleding te kunnen presenteren.

Testlocatie

Het Amsterdamse filiaal is voor Omoda nu de eerste winkel waar de volledige vrouwencollectie verkrijgbaar is. Het gaat om een test; afhankelijk van de resultaten worden er mogelijk meer vestigingen omgebouwd, meldt de retailer in een persbericht. De kledingcollectie voor mannen en kinderen blijft voorlopig uitsluitend online verkrijgbaar.

Binnenkijken bij de vernieuwde Omoda-winkel aan de Van Baerlestraat