TOP

Doorstart Sissy-Boy nog niet rond, ‘gedoe’ rond overdracht winkels

De doorstart van Sissy-Boy, onder de nieuwe eigenaar Termeer Groep, verloopt stroef.

De afwikkeling van het faillissement van Sissy-Boy verloopt stroef. Dat meldt RTL Z op basis van het nieuwste faillissementsverslag van curatoren Willem Jan van Andel en Frédéric Verhoeven. De overdracht van de 40 winkels naar de nieuwe eigenaar, het Tilburgse familiebedrijf Termeer Groep, zou de curatoren veel tijd en energie gekost hebben.

Den Haag

Het proces is nog niet afgerond; van drie winkels is nog niet bekend of ze mee kunnen in de doorstart. De vestiging in Den Haag is ontruimd nadat de curatoren een juridische procedure verloren. Indebuurt Den Haag meldt dat hier in het voorjaar van 2020 een & Other Stories-vestiging opent. Daarop spande Termeer een rechtszaak aan tegen de curatoren; het bedrijf vond dat zij in beroep hadden moeten gaan tegen de ontruiming.

Doorstart

In april vorig jaar werd bekend dat de failliete mode- en interieurketen een doorstart zou maken onder Termeer. Mede door al het gedoe rond de overdracht van de winkels is er nog geen eindafrekening geweest tussen de curator en de nieuwe eigenaar. Uit het verslag blijkt dat het gaat om een bedrag van 2,5 miljoen voor de voorraden en enkele andere activa.