TOP

Dr. Martens opent nieuwe brandstores

Dr. Martens opent in een week twee nieuwe eigen winkels in Nederland waar de volledige collectie van het merk te koop is.

Het aantal brandstores is in de afgelopen tien jaar vervijfvoudigd’, schreef Schoenvisie deze week nog. Steeds meer merken openen hun eigen winkels om zo de merkbeleving beter naar voren te laten komen. Ook Dr. Martens ziet dit en opent deze week twee nieuwe winkels, dat laat het bedrijf via een persbericht weten. Op 28 juli opende een filiaal aan de Steenweg in Utrecht en op 4 augustus wordt de Lijnbaan in Rotterdam aan gegaan. In de winkels zal de volledige collectie van het merk te koop zijn, van de Originals- tot de Made in England-collectie.

Dr. Martens opende in 2014 de eerste brandstore in Nederland in Amsterdam. Utrecht en Rotterdam zijn de tweede en derde in de rij.

Design

De winkels zullen aangekleed zijn volgens het nieuwe retail concept van Dr. Martens dat terug gaat naar de roots van het merk. Het krijgt een industriële uitstraling waar ook muziekinvloeden in terug te vinden zijn. Er wordt hiervoor samengewerkt met een lokale kunstenaar in zowel Utrecht als Rotterdam.