TOP

Ecco behaalt recordresultaten in 2011

Het Deense schoenenbedrijf Ecco heeft over 2011 een recordresultaat behaald, zo blijkt uit het jaarverslag

Ten opzichte van 2010 steeg de omzet met 1 miljard Deense kroon, een stijging van 16 procent. De winst voor belasting bedraagt 904 miljoen Deense kroon. Dat is een stijging van 43 procent ten en vertegenwoordigt 13 procent van de netto-omzet. Dit zijn de beste resultaten van het schoenenbedrijf tot nu toe.

Het EMEA-hoofdkantoor van Ecco is in Amsterdam-Zuidoost gevestigd en er is een leerlooierij in Dongen. Wereldwijd heeft het bedrijf ruim 17.000 werknemers, waarvan zo’n 120 mensen op het kantoor in Amsterdam. In Nederland zijn er ongeveer 1150 verkooppunten, waarvan 49 Ecco Concept Stores.

Azië en Noord-Amerika
De markten in Azië en Noord-Amerika lieten een sterke groei zien, terwijl de Europese markten werden beïnvloed door de verslechterde economische situatie. Volgens het management zijn de zeer bevredigende resultaten vooral toe te schrijven aan de succesvolle nieuwe collecties.

Dieptepunt
“We zijn trots de beste resultaten in de geschiedenis van Ecco te presenteren” zei chief operating officer Michael Hauge Sørensen. “Veel ging goed voor Ecco in 2011, maar het jaar was niet zonder uitdagingen. Het dieptepunt was in oktober toen onze fabriek en looierij in Thailand werden getroffen door zware overstromingen. Onze werknemers daar hebben met vereende krachten en ongelofelijk veel doorzettingsvermogen gewerkt om de productie weer op peil te brengen.”

Verdere groei
Gebaseerd op bevestigde nieuwe orders voor het lente/zomerseizoen en de vroege indicaties voor de herfst, verwacht het management van Ecco dat de resultaten over 2012  een verdere groei zullen laten zien. “In 2012 concentreren wij ons op verdere ontwikkeling van nieuwe producten en zullen blijven werken aan een nog betere klantenservice”, aldus Michael Hauge Sørensen.