TOP

Expositie ‘Clarks & Project Catwalk’ in Nederlands Leder en Schoenen Museum

Tot en met 29 januari 2012 is de winnende outfit van Project Catwalk-finalist Jacob Kok te zien in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk. Deze outfit is samen met diverse historische schoenen uit de museumcollectie samengebracht in de mini-expositie: Clarks & Project Catwalk.

Clarks is het grootste schoenenbedrijf van Engeland en bestaat sinds 1825.

Anno 2011 probeert Clarks een jongere doelgroep te bereiken. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking met Project Catwalk. In dit tv-programma dat afgelopen najaar bij RTL5 te zien was, streden jonge mode-ontwerpers om de hoofdprijs: een eigen modeshow tijdens de Amsterdam Fashion Week.

‘Oerknal’  
Winnaar werd de mode-ontwerper Jacob Kok. Met zijn collectie ‘Oerknal’ versloeg hij zijn twee vrouwelijke tegenstanders. Eerder won Kok al een aflevering van Project Catwalk waarin de schoenen van Clarks als inspiratiebron dienden. De winnende outfit, bestaande uit een eigen interpretatie van de Engelse landstijl, is momenteel te bezichtigen in het Nederlands Leder en Schoenen Museum.

Deze kleding vormt samen met de bijbehorende schoenen van Clarks de basis voor een kleine expositie rond het Engelse schoenenbedrijf. De expositie bevat, naast enkele special editions van de desert boot, diverse historische stukken uit de museumcollectie die de ontwikkeling van Clarks duidelijk weergeven.

Kerststal
Tevens is tot en met 30 december 2011 de kerststal van Henk en Anna Jonker in het museumcafé te bezichtigen. In deze kerststal zijn alle figuurtjes – zowel de mensen als de dieren – vervaardigd van leer, soms gecombineerd met andere materialen.