TOP

Failliet schoenenlabel Rockport vindt onderdak bij Authentic Brands Group

Authentic Brands Group blijft op overnamepad. Na Hunter neemt de Amerikaanse merkbeheergroep ook Rockport over, waarmee in korte tijd twee nieuwe schoenenmerken aan het portfolio worden toegevoegd.

Beeld: Rockport

De overname volgt op het faillissement van Rockport van afgelopen juni en moest worden goedgekeurd door de United States Bankruptcy Court. Ook Hunter werd ingelijfd vanuit een faillissement. In beide gevallen is het overnamebedrag niet bekendgemaakt.

Rockport kwam in de problemen door een ‘ontoereikende liquiditeitsbuffer’, schrijven Amerikaanse vakmedia als Retaildive. Tijdens de pandemie daalde de omzet van 275 miljoen dollar in 2019 naar 162 miljoen dollar in 2020. Daarna trokken de verkopen aan tot een omzet van ruim 203 miljoen dollar in 2022, maar met een schuldenlast van bijna 47 miljoen dollar bleek dat niet genoeg om de economische uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Van schoenen- naar lifestylemerk

Het schoenenmerk staat bekend om geklede schoenen met sportieve rubberen zolen. Rockport claimt deze combinatie als eerste te hebben geïntroduceerd, in een markt waar alles destijds om schoenen met leren zolen draaide. Jamie Salter, de oprichter en CEO van Authentic, omschrijft het merk in een persbericht als de ‘perfecte aanvulling’ op het portfolio. Hij ziet mogelijkheden om de collectie uit te breiden met kleding en (reis)accessoires. “Er is een aanzienlijke markt die kan worden benaderd, wat kansen biedt voor het merk om te evolueren naar een volledig lifestyleaanbod.”

Net als bij Hunter tekent schoenenbedrijf Marc Fisher voor het ontwerp en de ontwikkeling van de collecties, de verkoop en distributie aan de wholesale en de e-commerceactiviteiten in de Verenigde Staten. Naar verwachting worden de komende tijd ook partners voor andere markten bekendgemaakt.