TOP

Fashion Friends wordt nieuwe agent voor slippermerk Freedom Moses

Een nieuw gezicht voor Freedom Moses in Nederland. Jeroen Mulder van Fashion Friends wordt met ingang van maart 2023 agent voor het Israëlische slippermerk in ons land, in samenwerking met de Belgische distributeur Regalo Esclusivo.

Foto: Freedom Moses

Freedom Moses maakt sinds 2019 onderdeel uit van het portfolio van Regalo Esclusivo en is het eerste merk waarvoor het Belgische familiebedrijf distributeur is. Eigenaren Bart Horemans en Leen Törö, naast zakelijk ook privé partners, nemen nu agenten in de arm voor Nederland en Duitsland om verder te groeien in deze markten. Voor ons land werken de ondernemers vanaf maart 2023 samen met Jeroen Mulder van Fashion Friends. Freedom Moses werd eerder vertegenwoordigd door Or.Els Agency.

Brede afzetmogelijkheden

Mulder is ook agent voor de duurzame schoenenlabels Art en El Naturalista is. “Freedom Moses is met het verantwoorde productieproces een mooie aanvulling op mijn bestaande merken”, laat hij weten. “De collectie is vrij van dierlijke producten en 100 procent recyclebaar. Verder vond ik de look & feel belangrijk, de trendy kleuren en modische designs, en de mogelijkheid om de markt breed te kunnen benaderen. Er zijn zoveel ingangen, van kinderspeciaalzaken en outdoorstores tot kustwinkels en modeboetieks.”

Melk & honing

Freedom Moses is in 2014 opgericht door Sarah Gurt, een Parijse ontwerper die in Tel Aviv woont. Het merk brak door met één model slipper van PU (polyurethaan) in alle kleuren van de regenboog, met een winkelverkoopprijs tussen de €35 en €45. Voor winter 2023-2024 komen daar pantoffels bij. Het ontwerp is gebaseerd op de ‘Mozes-slipper’ waarmee de profeet zijn volk naar het beloofde land leidde: Israël, het land van melk en honing. Leuk detail is dat de instappers ook naar melk en honing ruiken.