TOP

Floris van Bommel opent tweede brandstore in Amsterdam

Floris van Bommel opent op 17 maart een winkel in de Amsterdamse Van Baerlestraat, in het voormalige pand van Kort Shoes.

Het wordt de tweede brandstore voor het merk in onze hoofdstad. Floris van Bommel heeft al een winkel aan de historische Singel in het centrum, die in 2011 de deuren opende. Het schoenenbedrijf strijkt neer in het voormalige pand van Kort Shoes aan de Van Baerlestraat. Kort Shoes maakte eind vorig jaar bekend de vestiging in Amsterdam te sluiten en zich te concentreren op het filiaal in Bussum.

Groot gemis

“Met het verdwijnen van Kort Shoes zouden we weer een verkooppunt verliezen in het centrum van Amsterdam”, zegt commercieel directeur Pepijn van Bommel. “Voor ons is dat een groot gemis. We hadden het idee dat er in de hoofdstad prima ruimte is voor twee brandstores.”

De uitbreiding sluit volgens Van Bommel mooi aan op de ontwikkelingen in de stad. Het gebied rondom de bestaande winkel aan de Singel, die tegenover de drijvende bloemenmarkt zit, wordt steeds toeristischer en moeilijker toegankelijk. Van Bommel: “Dat merken we aan het type klant dat daar binnenloopt. De Van Baerlestraat is beter bereikbaar voor de echte Amsterdammer en ook voor de dagjesmensen mooi gesitueerd bij het Concertgebouw, de musea aan het Museumplein en de P.C. de Hoofstraat.”

‘We hadden het idee dat er in Amsterdam prima ruimte is voor twee brandstores’

De nieuwe brandstore wordt de tiende winkel voor Floris van Bommel. Het familiebedrijf heeft naast Amsterdam winkels in Antwerpen, Brugge, Düsseldorf, Hamburg, Keulen, Neurenberg, Stuttgart, Utrecht en outlets in Lelystad en Roermond. Voor het interieur wordt de lijn van de andere brandstores doorgetrokken: kabinetkasten als presentatiemeubels, een kassablok met mozaïek, grote visuals en een familiestamboom in de parketvloer.

Populaire locatie

Van Bommel is niet het enige schoenenbedrijf dat zijn oog op de Van Baerlestraat heeft laten vallen. Het is een populaire locatie voor schoenenondernemers; je vindt er ook winkels van Fred de la Bretoniere, Paul Noyen en het vlaggenschip van Omoda, een ‘museumwinkel’ van de hand van designstudio Piet Boon.

Foto: Floris van Bommel Utrecht