TOP

Fros International wordt distributeur Dickies Footwear

Het Amerikaanse workwear label Dickies lanceert voorjaar/zomer 2011 de eerste casual schoenencollectie in Europa.

Het merk, dat al sinds 1922 bestaat, is wereldwijd de grootste leverancier van werkkleding. De casual schoenencollectie is een nieuwe productcategorie en zal in Europa via een netwerk van gespecialiseerde schoenendistributeurs haar weg naar de consument gaan vinden.

Vanaf voorjaar/zomer 2011 zal de Dickies Footwear-collectie al verkrijgbaar zijn in de volgende zeventien landen: Noorwegen/ Zweden/ Denemarken/ Finland/ Nederland/ België / Luxemburg/ Duitsland/ Oostenrijk/ Zwitserland/ Vernigd Koninkrijk/ Ierland/ Frankrijk/ Spanje/ Italië/ Portugal en Rusland. Voor Nederland zal Fros International bv de distributie voor haar rekening nemen.

Handgemaakt
De collectie is geïnspireerd op authentieke workwear-modellen uit het verleden, maar voorzien van een meer casual uitstraling. De schoenen worden grotendeels handgemaakt in fabrieken in Portugal. Er worden ruige materialen gebruikt, zoals stonewashed canvas en waxed leder of suède. De meeste modellen worden met de hand nageborsteld en in de was gezet om ze een extra ruige uitstraling te geven.

De op workboots-geïnspireerde modellen zijn zeer licht van gewicht en voelen meer als een hybrid boot aan dan als een casual schoen. Dickies Footwear claimt hiermee een unieke trend in workboots neer te willen zetten.

Meer informatie bij Kees Goes, Fros International bv, tel. 030-68 79 200 / 06-54 272 414, e-mail: mailto:kees@fros.nl