TOP

Genomineerden De Gouden Koe 2009 bekend

Castelijn & Beerens, Jan Jansen en Rompa Leder zijn genomineerd voor De Gouden Koe 2009. Deze jaarlijkse onderscheiding gaat naar een persoon of onderneming, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de schoen- en lederindustrie.

De genomineerden zijn voorgedragen door de leden van Schoenen- en Ledersociëteit De Langstraat. Een jury onder voorzitterschap van drs. Hans van Hooren, marketingdeskundige van het bureau VanVooruit, heeft de definitieve lijst samengesteld. Tot eind november kunnen de leden via de website hun stem uit brengen en zal de uiteindelijke winnaar bepaald worden.

De prijsuitreiking door Jan Pelle, directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, vindt plaats op donderdag 10 december in restaurant Dijk 12 in Waalwijk. De avond start om 19.30 uur.

Vorig jaar werd De Gouden Koe voor het eerst uitgereikt. Toen was Greve Schoenen de winnaar van het beeld met een oorkonde.

De genomineerden zijn:
Castelijn & Beerens, een echt familiebedrijf uit Waalwijk, dat bijna 65 jaar bestaat, een echt A-merk in de markt zet en marktleider is in de kleine lederwaren. Men levert aan de betere retail een kwalitatief en innovatief assortiment van portemonnees in alle soorten en maten, modieuze damestassen en exclusieve businesstassen.

Jan Jansen is een van de bekendste Nederlandse schoenontwerpers. Hij begon in de jaren 60 met het ontwerpen van schoenen voor zowel mannen als vrouwen. Hij werkte voor verschillende grote schoenfabrikanten en beschikt over eigen winkels in Amsterdam, Antwerpen, Nijmegen en Heusden. Wie kiest voor een schoen van Jan Jansen geeft zijn voeten een mooi compliment.

Rompa Leder uit Rijen, opgericht in 1906, is een looierij die door klantgerichtheid, kwaliteitsleer en innovatie, verschillende markten, exportlanden en klanten langdurig aan zich heeft weten te binden. Tien jaar geleden werd een moderne nieuwe looierij gebouwd in Rijen. Hun visie en bedrijfsfilosofie dragen ertoe bij dat bedrijven in de Langstraat van deze activiteiten meeprofiteren en De Langstraat mede op de kaart zetten.