TOP

Genomineerden De Gouden Koe 2010 bekend

Mutsaers Lederwaren, Loints of Holland en Fred de la Bretonière zijn genomineerd voor De Gouden Koe 2010. Deze jaarlijkse onderscheiding gaat naar een persoon of onderneming, die zich verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de schoen- en lederindustrie.

De genomineerden zijn voortgekomen uit de voordrachten van de leden van Sell De Langstraat. Een jury onder voorzitterschap van drs. Hans van Hooren, marketingdeskundige van het bureau VanVooruit, heeft de definitieve lijst samengesteld. De Sell-leden bepalen via de website de uiteindelijke winnaar.

Woensdagavond 8 december 2010 vindt in restaurant Dijk 12  te Waalwijk de feestelijke prijsuitreiking plaats. Vorig jaar won Castelijn & Beerens De Gouden Koe 2009.

Over de genomineerden:

Mutsaers Lederwaren
Vanaf 1962 maakt Mutsaers Lederwaren luxueuze producten in eigen beheer. De productie vindt plaats in Kaatsheuvel. De produchten zijn ambachtelijk gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Dit jaar kwam Mutsaers in het nieuws door de levering van de WK reistassen voor de spelers van het Nederlandse voetbalteam.

Loints of Holland
In 1918 startte C.Klijsen als schoenmaker in Kaatsheuvel. Stap voor stap is dit fabriekje gegroeid en gespecialiseerd in pasvorm schoenen. Vanaf 1970 heeft de derde generatie deze expertise gecombineerd met bijzonder design. In de jaren ’90 heeft de vierde generatie het roer overgenomen en is een begin gemaakt met de export naar diverse landen. In de meeste modellen wordt geen voering gebruikt, dit scheelt weer leer, lijm en arbeid. 

Fred de la Bretonière
Het concern Fred de la Bretonière bestaat dit jaar 40 jaar. Fred de la Bretonière is ontwerper van dames- en heren- en kinderschoenen en accessoires, zoals tassen, ceintuurs en kleinlederwaren. Zijn internationale doorbraak kwam met het sublabel Shabbies Amsterdam. In 2005 werd het bedrijf verzelfstandigd. Inmiddels is de omzet de 30 miljoen gepasseerd, zijn er acht winkels en 150 medewerkers.

De uitreiking van De Gouden Koe 2010 start om 19.30 uur. De prijs, een mooi beeld met oorkonde, wordt uitgereikt door drs. Ton Nelissen, voorzitter Kamer van Koophandel Noord-Brabant. Wilt u de prijsuitreiking bijwonen? Dan kunt u mailen naar: info@vanvooruit.nl.