TOP

Goliath schoenen opent monobrand store in Rotterdam

Puur voor de merkbeleving opent het van oorsprong oer-Hollandse cricket- en voetbalschoenenmerk Goliath op zaterdag 13 september 2008 een monobrand store in Rotterdam.

De Goliath Boetiek, zoals de volledig naam luidt, gaat open tijdens festival De Wereld van de Witte de With in de gelijknamige straat op nummer 77a en gaat gepaard met een hapje en een drankje en live muziek van Le Marquis.

Het interieur van de winkel is een mix van heden en verleden, van oude vitrinekasten en hypermoderne meubels met foto’s van rock- en popsterren aan de muur. Naast schoenen worden er ook boeken, dvd en cd’s van onder meer Syd Barrett en Anton Corbijn verkocht, om de consument nog meer in Goliath-sfeer te brengen.

Premium Inc.
De wortels van Goliath gaan terug naar 1925 toen de schoenen nog gefabriceerd werden door schoenfabriek Adelaar in Tilburg. Tegenwoordig is het merk onderdeel van Premium Inc., dat ook de schoenen van Cruijff Classics en PME (voorheen Pall Mall Export) in licentie ontwikkeld, produceert en verspreid.

Consument 
Met Goliath heeft het bedrijf een consument – man en/of vrouw – voor ogen die sport, mode, kwaliteit en stijl hoog in het vaandel heeft staan en veel waarde hecht aan een eigen identiteit.