TOP

Greve brengt jubileumschoen op de markt

Greve bestaat dit jaar 50 jaar en dat viert de Nederlandse schoenenspecialist uit Waalwijk met een jubileumuitgave van de Mohawk-schoen. De naam zegt het al: het model is geinspireerd op de Mohawk-indianen.

Met de slankere leest en nieuwe kleuren en materialen moet deze uitvoering en nieuwe doelgroep aanspreken. Deze ‘indianen’-schoen is de bekendste van de traditionele schoenatelier en wordt nog op bijzondere wijze vervaardigd. De handgemaakte Mohawk kenmerkt zich door het leer dat onder de houten leest wordt gespannen. Voor dit ‘zwikken’ wordt het leer eerst vochtig gemaakt door middel van stoom. Deze maakwijze maakt dat iedere schoen een eigen signatuur heeft. 

Alle schoenen zijn verkrijgbaar als ready-to-wear of made-to-measure. Made-to-measure wordt vervaardigd op de werkplaats in Waalwijk waar de schoen op de voet gemaakt wordt en door te werken met een persoonlijke leest de beste pasvorm bereikt kan worden. Anno 2009 levert het atelier van Greve, dat zijn oorsprong vindt in 1898, nog steeds duizenden maatschoenen per jaar.

De schoenen zijn ook voor modeondernemers in te kopen. Meer informatie over de inkoopprijzen en marge kan worden opgevraagd bij Fros International.