TOP

Nederlander ligt niet wakker van voetproblemen

18 procent van de Nederlandse mannen schaamt zich voor zijn voeten. Bij vrouwen ligt dit aantal ietsje hoger: 22 procent.

Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van Scholl, producent van voetverzorgingsproducten. Het merk wilde weten met welke voetproblemen consumenten kampen – van likdoorns tot platvoeten – en hield enquêtes in 12 Europese landen.

In Nederland blijkt een groot deel van de respondenten tevreden te zijn met hun voeten, maar een aanzienlijk deel – de percentages schommelen rond de 20-22 procent – zegt zich te irriteren aan zijn voeten, zich schuldig te voelen vanwege de slechte verzorging, en dik 40 procent vreest dat de voeten zullen verslechteren naarmate ze ouder worden.

Nederlanders spenderen gemiddeld €1,60 aan voetverzorging, wat onder het gemiddelde ligt. In Groot-Brittannië, België en Frankrijk hebben ze hier veel meer voor over.

Volgens de onderzoekers heeft de Nederlandse consument veel te weinig aandacht voor zijn/haar voetproblemen en doen ze er, wellicht door gebrek aan kennis, heel weinig aan om ze te verhelpen. Zo worden eeltknobbels meestal wel snel verholpen, en kunnen ook hamertenen op aandacht rekenen. Maar zaken als vermoeide en pijnlijke voeten, hielpijn of een hoge wreef worden veelal genegeerd.

Bron: Stichting LOOP