TOP

Grote belangstelling voor Ugg-outlet store in Rotterdam

Vrijdag 26 november 2010 heeft Van den Assem een tijdelijke Ugg-outlet store in Rotterdam geopend. Het kooplustige publiek stond uren in de vrieskou voor de populaire schapenvachtlaarzen.

Directeur Berry van den Assem had wel verwacht dat er veel klanten naar de tijdelijke winkel zouden komen. Maar op deze massale belangstelling had hij niet gerekend. “Dit weer is natuurlijk geweldig. Iedereen wil nu warme voeten en met de feestdagen voor de deur gunnen de mensen dat zichzelf ook. We gaan door met de verkoop totdat we door de voorraden heen zijn. Naar verwachting is dat rond de jaarwisseling”, zegt hij.

Eerste outlet store
Het is de eerste outlet store van Ugg Australia in Europa. En vooralsnog een éénmalig concept. Berry van den Assem: “Wij mochten van Ugg Australia exclusief een voorraad inkopen om in gelimiteerde oplage voor 20 tot 50 procent minder dan de winkelwaarde te verkopen. Het gaat om stukken uit de zomer- en wintercollecties, zowel schoenen, laarzen als accessoires.”

De outlet is gevestigd in ‘Post Rotterdam’, het oude postkantoor aan de Coolsingel. Berry van den Assem: “Het oude postkantoor is een begrip in Rotterdam, net als Van den Assem. Het is één van de weinige gebouwen in het centrum die tijdens de Tweede Wereldoorlog ongedeerd is gebleven. Een prachtige plek die volgend jaar wordt herontwikkeld tot shoppingmall. Door juist deze historie en nieuwe functie is Post Rotterdam voor ons de perfecte locatie om dit unieke shopconcept te realiseren. Het gebouw is aan de binnenkant net zo indrukwekkend als de buitenkant. Het interieurontwerp is zo mooi, dat je niet zou zeggen dat dit een tijdelijke winkel is.”

100-jarig jubileum
Grootvader Lambertus van den Assem startte een eeuw geleden met een winkel op de Kruiskade, Hij verkocht ‘schoenen in het betere segment’, van mooi materiaal en met een goede leestvorm. Berry van den Assem is verantwoordelijk voor de groei van het familiebedrijf naar negen winkels. Cees van den Assem: “Mijn zoon heeft een gevoel voor trends. Zo stond tien jaar geleden de importeur van Ugg Australia op de stoep. De laarzen waren nog nergens in Nederland te koop en ik vroeg mij af of dit een merk voor Van den Assem was. Ik zag niets in de laarzen. Toch heeft Berry toen 150 paar ingekocht, een schijntje in vergelijking met wat er nu verkocht wordt.”

De Ugg Australia outlet is de laatste activiteit in het feestelijke jubileumjaar van Van den Assem schoenen. Het is een cadeau van Ugg Australia aan het jubilerende familiebedrijf.