TOP

Veranderingen voor komende editie GDS

De 111ste editie van GDS vindt van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart 2011 in Düsseldorf plaats. Zo'n 780 exposanten uit meer dan dertig landen zullen hun schoenen-, tassen- en accessoirecollecties presenteren voor het herfst/winterseizoen 2011/2012.

“We verwachten wederom een veelzijdig en vooral breed opgezet evenement met een spannende mix van marktleiders en kleinere, nieuwe labels,” aldus GDS-directeur Kirstin Deutelmoser.

“Nu al kunnen we een mooie tussenbalans opmaken: de interesse van exposanten is voor alle bereiken groot, waarbij de vraag naar de premiumbereiken en het young fashion-segment bijzonder groot is. We zien het volgende evenement dan ook met veel optimisme tegemoet.”

Randprogramma
“Vooral het begeleidende randprogramma moet ertoe bijdragen dat de vakhandel op de ordergesprekken en de dagelijkse zaken is voorbereid,” zegt Kirstin Deutelmoser. Ook zijn er elke beursdag vier verschillende catwalkshows. Tijdens zo’n twintig seminars worden door internationaal gerenommeerde sprekers de details verder uitgediept. Ze zullen ingaan op belangrijke ordertendensen en branchespecifieke thema´s.

Nieuw is de Designers Area in hal 4, dit is een aanvulling op de Upper Style Zone en White Cubes. In samenwerking met de British Footwear Association (B.F.A.), zullen acht geselecteerde designerlabels zich met uniforme standbouw presenteren. Er zullen collecties van Esska, Five, By Rio, Ferdinand, House of Harlow, Miss L. Fire, Modern Vintage, One True Saxon, Shellys, Strutt London, Ted Barker en Unleashed te zien zijn.

Nieuwe online-activiteiten
In december 2010 wordt de vernieuwde website gelanceerd. Naast een nieuw design, biedt de site bezoekers ook lifestylenieuws en de mogelijkheid om via sociale media als Facebook en Twitter te communiceren.

Ook het entreebeleid is dit seizoen gewijzigd. Bezoekers zich van te voren online registreren ontvangen een gratis e-ticket. Voor Schoenvisie-abonnees zullen er speciale acties zijn. Meer informatie daarover is binnenkort te vinden op de GDS-minisite van Schoenvisie

In september 2011 start GDS met een nieuwe online-service: de GDS-matchmaker. Via dit gratis contact- en samenwerkingsplatform kunnen producenten, handelaren en agenten buiten de beurs een passende gesprekspartner vinden.

Global Shoes
Paralel aan GDS, die in 2011 van woensdag tot en met vrijdag zal duren, vindt Global Shoes, de beurs voor OEMs (Original Equipment Manufacturers) en volumeaanbieders, op het beursterrein in Düsseldorf plaats. Hier wordt eenbreed aanbod aan schoenen en lederwaren voor de volumemarkt gepresenteerd. 

Tijdens de komende editie worden circa 410 internationale aanbieders uit twintig landen verwacht. Een aantal sterke marktspelers, waaronder Hong Kong Carlo Rossi, Mad Mad, Michel Axel, New York Group en Y.Yessi hebben hun deelname bevestigd.