TOP

“Hoge hakken maken vrouwen aantrekkelijker”

Het is voor echte schoenliefhebbers natuurlijk geen nieuws, maar nu is het dus ook wetenschappelijk bewezen: door hoge hakken worden vrouwen aantrekkelijker. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de University of Portsmouth.

Wetenschappers van de University of Portsmouth in Groot-Britannië hebben met een onderzoek aangetoond dat vrouwen met hakken aantrekkelijker worden bevonden dan vrouwen die platte schoenen dragen. Dat meldt de Daily Mail.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad ‘Evolution and Human Behaviour’. De onderzoekers vroegen een groep vrouwen om gedurende vier minuten over een catwalk te lopen. Een aantal vrouwen droeg pumps met hakken, de andere dames droegen platte schoenen. Alle vrouwen op de catwalk werden gefilmd.

Heupen, benen en voeten
Deze videobeelden werden voorgelegd aan een onderzoekspanel met zowel mannen als vrouwen. Zij moesten de vrouwen op de catwalk beoordelen op aantrekkelijkheid en vrouwelijkheid. De panelleden kregen allen alleen de heupen, benen en voeten te zien. De hoofden en bovenlijven van de dames waren onzichtbaar.  

Aantrekkelijker en eleganter
De vrouwen op hoge hakken werden als aantrekkelijker en eleganter beoordeeld dan de vrouwen die platte schoenen droegen. “Hoe vrouwen op hakken bewegen speelt een belangrijke rol in het aantrekkingsproces tussen mannen en vrouwen en in de uiteindelijke partnerkeuze”, aldus de Britse wetenschappers.