TOP

Jan Baan benoemd tot nieuwe CEO Omoda

Jan Baan krijgt een nieuwe rol binnen Omoda en is met ingang van het nieuwe jaar de CEO van het mode- en schoenenbedrijf.

Foto: Omoda

Jan Baan was al operationeel directeur bij het Zeeuwse familiebedrijf en werd in het voorjaar van 2021 met zijn vrouw Marlinde Baan-Verton en haar broer Lourus-Jan Verton als vijfde generatie mede-eigenaar, naast de ondernemersbroers Lourus en Wilhelm Verton. Zij blijven in de directie. Voor Omoda zat Baan in de financiële wereld; hij liep stage bij de zakenbanken J.P. Morgan en Goldman Sachs in Londen en werkte bij investeerder Torqx Capital.

Van ‘assistant to the CEO’ tot CEO

Baan leerde Omoda in 2012 van dichtbij kennen, schrijft hij op Linkedin, toen hij een zomer als stagiair meedraaide in het bedrijf van zijn schoonfamilie. Vijf jaar na die eerste kennismaking gaat hij fulltime bij het bedrijf werken. Eerst als ‘assistant to the CEO’ en later als COO. In die rol is hij verantwoordelijk voor de aansturing van het managementteam en het uitzetten van de strategische richting. Omoda maakt in die periode een sterke groei door. Meest in het oog springende ontwikkeling is misschien wel de uitbreiding van het assortiment met mode, wanneer de retailer half augustus 2021 start met de online verkoop van kleding.

Naast de webshops (het bedrijf is online in zes landen actief) heeft Omoda 27 winkels in Nederland en een vestiging in België.