TOP

Kijken: Foot Locker werkt samen met The New Originals

Foot Locker en Highsnobiety werken samen met het Amsterdamse label The New Originals (TNO) voor een make-over van de bekende streepjestrui van de sneakerketen. Het is de eerste in een nieuwe reeks collabs, bedoeld om (opkomende) streetwearmerken een podium te bieden.

Wie wel eens winkelt bij Foot Locker, kent de ‘striper jersey’ van de sneakerketen ongetwijfeld. De zwart-witte streepjestrui wordt door alle winkelmedewerkers gedragen, die ook wel Stripers worden genoemd. Nu gaat Foot Locker samen met streetwearblog Highsnobiety een reeks samenwerkingen aan waarbij ontwerpers het shirt opnieuw vormgeven. The New Orginals (TNO) trapt af.

Hoofdrol voor mascotte Freddy

De TNO x Foot Locker-shirts zijn net als de eigen collecties van het Amsterdamse label kleurrijk en voorzien van speelse visuals, met een hoofdrol voor TNO-mascotte Freddy. De trui wordt in een gelimiteerde oplage van 130 stuks uitgebracht en is vanaf morgen (16 juni 2021) verkrijgbaar in geselecteerde Foot Locker-vestigingen in Nederland en online. Ter gelegenheid van de lancering organiseert TNO een winkel take-over bij het filiaal in de Kalverstraat. “Toen we klein waren, droomden we ervan om schoenen te kopen bij Foot Locker in de Kalverstraat”, laat een woordvoerder van The New Originals weten. “Helaas dachten onze moeders daar anders over. Daarom zijn we super enthousiast over deze samenwerking.”

Licht schijnen op talenten

Het initiatief is bedoeld om merken die de sneaker- en straatcultuur van onderaf aanzwengelen een podium te bieden, laat Foot Locker in een persbericht weten. “De samenwerking met Highsnobiety, die onze passie deelt voor de hotste ‘up and coming’ urban mode en cultuur, biedt een geweldig platform om een licht te schijnen op deze talenten”, stelt Carmen Seman, vicepresident marketing voor Foot Locker in Europa. “En wat is een betere manier om deze merken in de Foot Locker-familie te brengen, dan door hen toe te staan onze iconische streepjestrui opnieuw te ontwerpen?”

Beeld: Bram Romkes