TOP

Nedap en Foot Locker breiden samenwerking uit

De toonaangevende speler op het gebied van RFID-oplossingen op wereldwijde schaal heeft vandaag aangekondigd dat hun samenwerking met Foot Locker, de wereldwijde marktleider in sportkleding en -schoenen, verder is uitgebreid. In een succesvolle ontplooiing heeft Foot Locker met succes Nedap iD Cloud geïmplementeerd in hun nieuwe winkels in Oost-Europa. Het ultieme doel van deze samenwerking is het creëren van de allerbeste winkelervaring, gedreven door ongekende precisie in voorraadbeheer en verbeterde winkelprocessen. Dit baanbrekende project omvat nu meer dan 650 Foot Locker vestigingen in heel Europa.

Beeld: Foot Locker

Foot Locker maakt sinds 2018 gebruik van het Nedap iD Cloud platform om hun inventaris te beheren en de klantbeleving te verrijken. Dankzij het gebruik van producten met RFID-labels van bekende merken zoals Nike, Adidas en PUMA, plukt Foot Locker de vruchten van continue voorraadnauwkeurigheid. Dit heeft geresulteerd in een verbeterde beschikbaarheid van producten en aanzienlijk minder stock-outs. 

iD Cloud is speciaal ontworpen voor de toepassing van RFID in de retailsector, waardoor winkeliers in staat worden gesteld hun voorraadnauwkeurigheid in de winkel te verhogen tot boven de 98%. Dit gebeurt door de verbetering van de methoden waarmee medewerkers hun inventaris volgen en beheren. Met deze indrukwekkende precisie kan Foot Locker haar klanten een superieure omnichannel winkelervaring bieden en tevens nieuwe mogelijkheden verkennen voor RFID in de supply chain en het verminderen van derving. Bovendien maken de RFID-gegevens het voor Foot Locker mogelijk om te voldoen aan merkgerelateerde voorschriften.

Foot Locker hanteert met succes het beproefde ’train-de-trainer’ implementatiemodel van Nedap. Hierdoor kon de uitrol van iD Cloud in haar nieuwe winkels in Oost-Europa begin 2023 succesvol worden afgerond. “We werken al jaren samen met Nedap en het toevoegen van nieuwe landen, inclusief nieuwe winkels, was een eenvoudig proces. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van iD Cloud is het voor winkelteams gemakkelijk om het te gebruiken. Hierdoor kunnen we RFID snel opschalen, wat resulteert in een hoge voorraadnauwkeurigheid en altijd het juiste artikel in alle Foot Locker-winkels in Europa,” aldus Niek Philipsen, Director Innovation bij Foot Locker.