TOP

Twee merken, één sneaker: dit is de nieuwe samenwerking van Filling Pieces en The New Originals

Streetwearlabels Filling Pieces en The New Originals (TNO) hebben samen een speciale sneaker uitgebracht, die geïnspireerd is op de jarenlange vriendschap tussen beide merken.

Foto’s: Mikah de Wolf

Het model, de Flow-1, doet denken aan een retro schoenontwerp uit de jaren 60 en 70. Het is een nieuwe stijl, die een minimalistisch design combineert met contrasterende kleuren. De sneaker heeft een tweekleurig paars suède bovenwerk en zool met textuur. In het ontwerp zijn zowel elementen van Filling Pieces als The New Originals terug te vinden.

Uit de Amsterdamse scene

Guillaume Philibert, oprichter en creatief directeur van Filling Pieces vindt de samenwerking ‘heel bijzonder’, zo licht hij toe in een persbericht. “We zijn onderdeel geweest van elkaars reis”, stelt hij. “We komen beiden uit de Amsterdamse scene en de mentaliteit daar gaat echt over het elkaar verder helpen, in plaats van elkaar af te breken. Deze schoen symboliseert dat.”

Gebouwd op vriendschap

Daar is Eben Badu, medeoprichter van TNO, het mee eens. “Onze merken zijn gebouwd op vriendschap. We zijn beide begonnen met het maken van dingen voor onze vrienden, en zij blijven ons hierin steunen. Onze gemeenschappen zijn sindsdien zowel lokaal als internationaal gegroeid, maar het fundament waarop onze bedrijven zijn gebouwd blijft hetzelfde.”