TOP

Laccio sluit brandstore

Schoenenmerk Laccio sluit de brandstore om zich volledig op de rol als merkleverancier te kunnen focussen. Daarnaast gaat het merk internationaal, te beginnen met een showroom in Brussel.

“We stoppen, maar gaan toch door,” zo luidt het bericht op Instagram waarin schoenenlabel Laccio bekendmaakt te stoppen met de brandstore in Zwolle. De schoenenzaak wordt overgenomen door SchoenenZaken. Laccio gaat zich volledig richten op de rol als merkleverancier. Daarnaast heeft het merk internationale plannen, te beginnen met een showroom in Brussel.

Lees ook: SchoenenZaken opent tweede vestiging: ‘We zijn klaar om verder te groeien’

Merkleverancier

“Onze rol als merkleverancier heeft inmiddels zo’n vlucht genomen, dat het niet langer te combineren is met het runnen van een fysieke winkel,” vertelt eigenaar Matthias van der Meulen in een persbericht. De schoenen van Laccio blijven wel aanwezig in de nieuwe winkel: “Schoenenzaken gaat zowel in Groningen als Zwolle onze schoenen prominent aanbieden en een visitekaartje vormen  voor ons merk.”

Internationaal

Laccio heeft internationale plannen: “We gaan een showroom voor onze dealers openen in Nieuwegein en Brussel. De bedoeling is dat er meer landen gaan volgen. En als we met Laccio iets doen, dan willen we het goed doen. Op die manier hebben we ook onze winkel in Zwolle op de kaart gezet. Niet alleen met een onderscheidend product, maar ook met een aanpak vol sfeer en beleving,” aldus Van der Meulen. Het is voor Laccio de eerste stap buiten de landsgrenzen.

De brandstore van Laccio zal alle klanten binnenkort feestelijke kortingen aanbieden om de nieuwe stap die Laccio gaat zetten, te vieren.

Over Laccio

Matthias van der Meulen richtte in 2013 het mannenschoenenmerk Laccio op en opende daarbij ook meteen een monobrandstore in zijn thuisstad Zwolle. Eind 2016 startte Van der Meulen met de verkoop aan retailers. Al snel groeide de winkel uit zijn jas en daarom verhuisde hij begin 2018 naar een pand dat met 75 vierkante meter tweeënhalf keer zo groot was als zijn eerste zaak. Anno 2020 heeft Laccio 25 dealers in Nederland en binnenkort twee showrooms.