TOP

Macintosh Retail Group koopt 100.000 eigen aandelen

Macintosh Retail Group NV heeft overeenstemming bereikt met een aandeelhouder over de inkoop van 100.000 eigen aandelen ("block trade") voor een prijs van 16,45 euro per aandeel.

Deze transactie maakt onderdeel uit van het inkoopprogramma van eigen aandelen,.  

De Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group NV maakte eerder bekend dat zij tot een maximum bedrag van 3,3 miljoen eigen aandelen wil inkopen ter dekking van uitstaande personeelsopties.

Het inkoopprogramma is op 1 april 2010 gestart en eindigt naar verwachting op 1 juli 2010. In de periode tussen 29 april en 3 mei worden geen aandelen ingekocht.

Het inkoopprogramma wordt uitgevoerd door Fortis Bank Nederland conform de Verordening Terugkoop-programma’s en Stabilisatie nr 2273/2003 van de Europese Commissie.

Gezien het relatief lage transactievolume in het aandeel Macintosh Retail Group NV, bedraagt het met de inkoop gemoeide handelsvolume per dag maximaal 50 procent van het gemiddelde dagvolume van de verhandelde aandelen in de twintig handelsdagen voorafgaand aan de dag van aankoop.

De Macintosh Retail Group NV is een non-food retailer, gespecialiseerd in de distributie van consumentenproducten in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom. Het bedrijf is actief met zo’n 1.250 winkels in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk De sector Fashion wordt gevormd door 740 schoenenwinkels van Brantano, Dolcis, Invito, Manfield, PRO en Scapino in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.